Kennis delen in BioTreatCenter

Het nieuwe BioTreatCenter in Venlo moet dé kennisbank worden voor de Biobased Economy. Het onderzoekscentrum biedt bedrijven de gelegenheid om samen te werken op het gebied van pre-treatment van biomassa en kleinschalige bioraffinage. Het uitgangspunt: innovatie.

Bij het BioTreatCenter (BTC), gevestigd op het terrein van Greenport Venlo, kunnen bedrijven ruimte, materiaal en kennis met elkaar delen. Inmiddels hebben al zes bedrijven zich aangesloten, waaronder Grassa. Het BTC is een halfopen innovatieplatform dat bedoeld is voor ondernemers die zich bezig houden met het opwaarderen van ruwe biomassa naar halffabricaten en/of eindproducten.

‘Halfopen innovatie staat voor samen ontwikkelen met een muurtje ertussen’, zo stelt Patrick Lemmens, Programmamanager Biobased Economy bij het Innovatiecentrum Greenport Venlo in een artikel in Agro & Chemie. ‘Je kunt deels achter dat muurtje blijven om je eigen ding te doen, maar door expertise uit te wisselen en Research & Development te combineren kun je veel sneller en efficiënter stappen zetten in de goede richting.’

Met de oprichting van het BTC is een samenwerking tot stand gekomen tussen NewFossHofmansBiorefinery SolutionsEco MakelaarIngenia en Grassa. Ook andere bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkelingen van de biobased economy kunnen zich nog aansluiten bij het BTC.