Demonstratie bioraffinage-installatie groot succes

De bioraffinage-demonstratie bij varkensbedrijf Van Gorp in Dalen was een groot succes. De afgelopen dagen heeft de Grassa!Oplegger bij het varkensbedrijf gestaan om lokaal gras te raffineren. Grassap voor de varkens en de restvezels voor de buurkoeien.

Het grassap, dat vol zit met eiwitten, vermengt Van Gorp in het brijvoer voor zijn biggen. Naar verwachting is het namelijk niet alleen heel voedzaam en bevat het de juiste nutriënten, maar worden de biggen er ook vitaler van. De restvezel gaat weer terug naar de koeien van de gebroeders Vroege. Zo worden alle producten lokaal geproduceerd, lokaal ingezet en efficiënter gebruikt. Een win-win situatie voor de buurmannen.

Tijdens de demonstratie hebben Grassa en Van Gorp een divers publiek mogen ontvangen. Van de overheid en ngo’s tot studenten en collega voederbedrijven. Het enthousiasme van de aanwezigen strekt zelfs zo ver dat er belangstelling is getoond in een samenwerking om Grassa verder te ondersteunen in haar ontwikkelingen.

Dit project ontvangt steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.