Bio Treat Center in maart van start

Nadat vorig jaar een handtekening werd gezet onder de Bio Treat Center VOF, gaat nu de realisatie van de samenwerkingslocatie van start. In een voormalig Floriade-gebouw in Venlo kunnen bedrijven uit de agrofoodsector fysiek gaan samenwerken op het gebied van biomassa en kleinschalige bioraffinage.

Het Bio Treat Center (BTC) is volgens Ronald Verberne van Ingenia een unieke kans om samen te werken met gelijkgestemden, zo stelt hij in een artikel van Food & Nutrition. In de VOF is een aantal bedrijven verenigd die gezamenlijk het voortouw nemen bij de ontwikkeling, waaronder Grassa!,  NewFoss, Hofmans, Eco Makelaar, Ingenia en Emons.

Ook nu lopen er al diverse samenwerkingsprojecten tussen partijen die in het BTC van start gaan. Zo werkt Grassa! met Ingenia samen aan het verwaarden van sappen uit biomassa. ‘Die kruisbestuiving zal door de fysieke nabijheid alleen maar intensiever worden’, aldus Verberne.

Het BTC moet aanbieders van biomassa, ontwikkelaars van pre-treatmenttechnologie en afnemers met elkaar in contact brengen met als doel: innovatie. De komende maanden wordt de organisatie opgericht en wordt er een manager aangesteld die het gebouw gaat inrichten compleet met laboratoria, kantoren en vergaderruimtes.

Naar verwachting zal het BTC in maart officieel van start gaan en over circa een half jaar klaar zijn voor gebruik in het Waterpaviljoen op het voormalige Floriade terrein in Venlo.