Officiële aftrap Bio Treat Center

Afgelopen donderdag 30 maart is de bouw van het Bio Treat Center van start gegaan. Een fotomoment en ontbijtsessie met de Limburgse Gedeputeerden Twan Beurskens en Hubert Mackus maakten de officiële aftrap een feit. De ambities van het BTC sluiten goed aan bij die van Grassa! Samen met nog vijf bedrijven en de provincie Limburg is Grassa! dan ook initiatiefnemer van het BTC, dat zich nestelt in het voormalige Waterpaviljoen op het Floriade-terrein in Venlo.

BTC Kick-off 30 maart 2017

Officiële aftrap met de initiatiefnemers: v.l.n.r. Sjang Emons (Hofmans), Richard de la Roy (Eco-Makelaar), Martijn Wagener (Grassa!), Geert van Boekel (NewFoss), Ronald verberne (Ingenia), Gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur), Gedeputeerde Hubert Mackus (Groen, Landbouw, Infra, Rail en Monumenten), burgemeester van Venlo Antoin Scholten.

Het Bio Treat Center (BTC) is een broedplaats voor open innovatie in het verwaarden van groen afval uit de agrarische sector. Ondernemers, onderzoekers en studenten kunnen hier de handen ineen slaan om de biobased economy een boost te geven. Het idee is dat er gezamenlijk onderzoek gedaan wordt, gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van de onderzoeks- en kantoorfaciliteiten en dat ideeën gezamenlijk ontwikkeld en vermarkt worden. Daarom zal Grassa! haar hoofdkwartier verplaatsen van Eersel naar het BTC. In het innovatiecentrum, met een oppervlakte van 700 m2, worden naast kantoren en onderzoeksruimten ook diverse installaties en machines geplaatst waarvan leden en partners gebruik kunnen maken.

Bekijk deze video over het BTC

Er is steeds meer vraag naar groene grondstoffen die fossiele brandstoffen vervangen. Grassa! zet daar vol op in met haar mobiele raffinagemachine voor gras en andere groene grondstoffen. Maar samen kunnen we meer! De locatie van het BTC is daarom extra passend: op de Brightlands Campus Greenport Venlo, waar het BTC gesitueerd is, werken vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Kruisbestuiving dus, en dat zal de biobased economy een flinke impuls geven.

De ambitie is dat er de komende vier jaar tachtig leden zullen aansluiten bij het BTC. Lees meer in het persbericht en op www.biotreatcenter.nl.