Het Centre of Expertise Biobased Economy organiseert samen met de provincies Zeeland en Zuid-Holland, en de biobased industrie een zogenaamde Massive Open Online Course (MOOC) over biobased productie en industriële biotechnologie. En daar hoort het concept van Grassa natuurlijk bij! Bram Koopmans legt dan ook in één van de colleges alles uit over bioraffinage en over de technologie van Grassa.

Het Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Zuid en Avans Hogeschool. De cursus richt zich op verschillende aspecten, zoals bioraffinage, biopolymeren en aquatische biomassa. Het geeft een inkijkje in de Biobased Economy in Nederland, met name in Zuid-West Nederland.

In het filmpje over bioraffinage vertelt Bram over de technologie en processen van Grassa. Welke producten komen daarbij vrij? Wat levert het op? En wat zijn de uitdagingen voor de Biobased Economy?

De cursus duurt negen weken en vereist ongeveer vijf studie-uren per week. Best intensief dus. Toch waren er zo’n 800 deelnemers uit de VS, Mexico, Brazilië, Zuid-Afrika, Thailand, Engeland, Spanje, Ierland, België, Duitsland en Nederland. In februari is de MOOC officieel van start gegaan, en de cursus liep tot 1 april. De cursus zal weer starten per september 2015.

Geïnteresseerd in de Biobased Economy en deze MOOC? Bekijk het promo-filmpje en de website!