Interreg-project GrasGoed

Natuurlijk Groen als Grondstof

Met het Interreg-project ‘GrasGoed – Natuurlijk Groen als Grondstof’ zullen verschillende gebiedsbeheerders, bedrijven en kennisinstellingen de komende drie jaar de resten van natuurbeheer een tweede leven geven als brandstof, bodemverbeteraar, veevoer of vezels voor verpakkingsmateriaal. Ook Grassa maakt deel uit van dit project.

Verschillende producten zullen getest worden in België en Nederland. Het project ontvangt steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Helaas is maaisel van natuurgebieden maar beperkt inzetbaar in de markt. In het Belgisch-Nederlandse project GrasGoed zoeken we samen met andere partijen naar innovatieve oplossingen. Wat proberen we met GrasGoed te bereiken, hoe wordt maaisel omgezet naar producten? In dit filmpje leggen we het je allemaal uit.