Gisteren heeft Grassa B.V. een heugelijke mijlpaal bereikt:
De opgeschaalde Grasraffinaderij in Afferden is officieel in gebruik genomen.

Tijdens een feestelijk samenzijn van aandeelhouders, investeerders en het Grassa team is het eerste gras verwerkt en is stil gestaan bij de ontwikkeluitdagingen om tot dit mooie resultaat te komen.

Met de grasraffinaderij in Afferden gaat Grassa op grotere schaal Eiwitvezel, Graseiwit, FOS en Mineraalconcentraat produceren.
De productielocatie in Afferden wordt gebruikt als Proof of Concept locatie, voor het productieproces en de producten. Waarmee als overkoepelend belang de toepassing van grasraffinage voor de agrarische sector op het gebied van alternatieve eiwitproductie kan worden aangetoond. Tevens zal het dienen voor de validatie, van nieuwe verdienmodellen voor boeren en voor stikstof- en GHG emissie reductie.

We bedanken Hans de Vries voor zijn interim rol als directeur het afgelopen en jaar en wensen Rieks Smook veel succes met het verder ontwikkelen van Grassa tot een commercieel succes!

Met veel vertrouwen zien wij de toekomst tegemoet!

#Bioraffinage #Grasverwerking, #Eiwittransitie #Verwaarden #Proteinfiber #Feed #FOS #duurzamelandbouw #stikstofreductie