GrassaGrassa

Eiwit (soja) afnemers

Graseiwit is kwalitatief beter dan het eiwit uit soja en een ideale, lokaal geproduceerde vervanger in het mengvoer en op termijn een prachtig ingrediënt voor humane voedselapplicaties.

Placeholder for Grassa samenwerken header eiwitgebruikerGrassa samenwerken header eiwitgebruiker
Grassa

Graseiwit, het lokale alternatief voor soja

Graseiwit is kwalitatief beter dan het eiwit uit soja: 17% meer essentiële aminozuren en een hoge verteerbaarheid voor éénmagigen. Een ideale, lokaal geproduceerde vervanger voor soja in het mengvoer en op termijn een prachtig ingrediënt voor humane voedselapplicaties. Zit u ook zo met de afhankelijkheid van soja in de maag, waarvan met name de Braziliaanse variant een destructieve CO2-footprint heeft? Dan is graseiwit een goed alternatief dat ook nog schaalbaar is.

Graseiwit heeft qua schaal enorm veel potentie. Het wordt namelijk verkregen uit de bestaande grasmat die reeds in Nederland ligt. Door het Grassa proces blijft de huidige gebruiksfunctie van het gras (ruw voer) in stand en wordt er additioneel, van hetzelfde gras, eiwit gewonnen. Er hoeft dus geen nieuw gras, dat een ander gewas verdringt, geteeld te worden om graseiwit te verkrijgen. Als 25% van het huidige 1 miljoen hectare areaal gras verwerkt wordt in grasraffinage, wordt voldoende graseiwit geproduceerd om aan de gehele Nederlandse sojavraag te voldoen. Om in de behoefte aan plantaardig eiwit te voorzien, wil de Europese Unie minder afhankelijk worden van de import van eiwitrijke gewassen als soja, en meer zelfvoorzienend worden. Daarom is de Nationale Eiwitstrategie opgesteld, waarin Grassa met naam wordt genoemd als een van de kansrijke oplossingen om minder afhankelijk te worden van de import van plantaardige eiwitten.

In onze demofabriek in Afferden produceren we graseiwit. Dit eiwit zetten we in om producten mee te ontwikkelen in Petfood, Aqua Feed en in mengvoer voor varkens en kippen. Daarnaast starten we gesprekken met mogelijke partners voor de ontwikkeling van humane applicaties van het graseiwit. We verwachten dat goedkeuring van graseiwit voor humane consumptie binnen afzienbare tijd een feit is.

Placeholder for EiwitgebruikersEiwitgebruikers

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Heeft u interesse om graseiwit in te passen in uw product en wilt u dit met ons ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!

Placeholder for Lokaal & circulairLokaal & circulair