GrassaGrassa
Placeholder for DSC 2959DSC 2959
Grassa

17 november 2022

FeedValid tekent overeenkomst voor exclusief partnerschap met Grassa

Vrijdag 4 november jl. heeft grasverwerkingsbedrijf Grassa een contract getekend met FeedValid, producent en leverancier van diervoederingrediënten. FeedValid krijgt daarmee het exclusieve recht op de verkoop van graseiwit voor (huis)dieren. Graseiwit is een alternatief voor bijvoorbeeld soja en biedt veel voordelen op het vlak van duurzaamheid.

Duurzame diervoeding

FeedValid is altijd op zoek naar innovaties om duurzamere diervoederingrediënten te produceren, daarom zijn zij enthousiast om aan de slag te gaan met het graseiwit van Grassa. FeedValid gaat het graseiwit in eerste instantie voornamelijk verwerken tot ingrediënt voor aquafeed, petfood en landbouwdieren, maar biedt veel meer potentie. Naar verwachting brengen de afnemers van FeedValid vanaf begin 2023 diervoeding met graseiwit op de markt.

Alternatief voor soja

Graseiwit is een lokaal geproduceerd, duurzaam alternatief voor soja, dat nu vaak gebruikt wordt in diervoeding. Naar het gebruik van soja wordt zeer kritisch gekeken vanwege de CO2-footprint. Graseiwit wordt gewonnen uit bestaand areaal en voor de productie hoeft dus geen ander gewas (of bos) verdrongen te worden. Als 25% van het gras in Nederland verwerkt wordt door middel van het Grassa-proces, ontstaat een hoeveelheid graseiwitconcentraat die aan de gehele Nederlandse sojavraag kan voldoen.

Productie

Graseiwit is een van de hoogwaardige producten die ontstaat door het persen, verhitten en filteren van gras. Wanneer gras wordt uitgeperst ontstaat grassap en ontsloten gras, een duurzaam en hoogwaardig ruwvoer. Door het grassap vervolgens te verhitten ontstaat onder andere graseiwit. Dit graseiwit is geschikt voor consumptie door éénmagigen, zoals de meeste huisdieren maar ook wijzelf als mensen.

Over FeedValid

FeedValid levert ingrediënten voor efficiënte en duurzame diervoeding. Hierbij worden o.a. former foodstuffs uit de levensmiddelenindustrie gebruikt als circulaire grondstof. FeedValid heeft productie- en opslaglocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopt diervoederingrediënten binnen en buiten Europa.

Placeholder for Social Feed ValidSocial Feed Valid