Nieuws
Grassa in Nederlands Dagblad
10 augustus 2023
Gerard ter Horst schrijft column over belang van afwisselend graslandschap om stikstof en verdroging te verminderen.
Het wenkend stikstofperspectief
04 juli 2023
Een artikel door de heren Veerman en Sander waarin zij ingaan op de stikstofproblematiek en een mogelijke oplossingsrichting
Interview met Rootcamp
21 juni 2023
Innovation hub Rootcamp interviewde Rieks Smook, directeur van Grassa, over deelname aan hun acceleratorprogram.
Artikel in B2BE
06 juni 2023
Bob Lambrechts, onze Commercial Director, vertelt hoe Grassa een gedeeltelijk antwoord biedt op de vraag naar alternatieve eiwitbronnen, het stikstofprobleem en een meer circulaire landbouwsector.
Grassa opent haar deuren!
05 juni 2023
Bezoek de productiefaciliteit van Grassa in Afferden tijdens de Grasdagen op 22 & 23 juni.
Grassa en Livar bundelen krachten voor duurzame varkensvoeding
01 juni 2023
Livar, bekend van de Limburgse kloostervarkens, gaat samenwerken met Grassa.
Grassa wint €50.000,- voor eiwit pilot
26 mei 2023
Tijdens Foodvalley NL’s Innovation Insights meeting werd bekend gemaakt dat Grassa de challenge “upcycling of horticulture side streams” heeft gewonnen.
Resultaten Dairy Campus-onderzoek bekend
04 mei 2023
Extra verdiensten en gelijke, duurzame melkproductie, de WUR Dairy Campus bevestigt dat het kan met ontsloten gras!
Grassa en Dr.FERM bundelen krachten voor meer voedingswaarde uit gras
19 april 2023
Afgelopen maand zijn Grassa en Dr.FERM een samenwerking gestart voor de fermentatie van diverse Grassa-producten.
AD laat zien: stikstofcrisis op te lossen met innovatie
14 april 2023
Het AD kwam langs bij Johan Sanders, oprichter van Grassa en professor, om te spreken over meer efficiëntie is ons voedselsysteem.
Workshop 'Omdenken met gras' op 20 april
12 april 2023
Tijdens deze workshop presenteert de Dairy Campus ook de resultaten van de uitgebreide voederproef met het ontsloten gras van Grassa.
Interview in Foodbusiness: Gras als eiwitbron in vleesvervangers
04 april 2023
Algemeen directeur Rieks Smook vertelt in een interview met Foodbusiness meer over de geschiedenis en de toekomst van gras als eiwitbron voor mensen.
Grassa over toegevoegde waarde voor melkveehouders in Melkveebedrijf
27 maart 2023
In de laatste editie van tijdschrift Melkveebedrijf vertelt Grassa over de toegevoegde waarde van ons proces voor melkveehouders.
Schouten Europe en Grassa gaan samenwerking aan
08 februari 2023
Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.
Onderzoek bij Biorefinery Glas leidt tot interessante conclusies
01 februari 2023
Biorefinery Glas in Ierland heeft afgelopen jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar het proces van Grassa. We delen graag een aantal interessante conclusies.
Grassa in top 6 Limburgse Circulaire Innovaties!
17 januari 2023
Het circulariteitsconcept van Grassa is genomineerd voor zowel de jury- als de publieksprijs van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023.
Grassa wenst iedereen fijne feestdagen (video)
22 december 2022
Bij Grassa kijken we terug op een succesvol 2022. Bekijk de video voor een korte terugblik.
Effectiviteit prebiotische suikers uit gras onderzocht door Maastricht University
12 december 2022
Onlangs is de effectiviteit van FOS uit gras onderzocht door Maastricht University in een kunstmatige opstelling van de dikke darm.
FD-publicatie over innovatieve stikstofoplossingen
01 december 2022
Grassa biedt een innovatieve oplossing voor het stikstofprobleem, zo wordt gesteld in een artikel van het FD.
Grassa bij RMV in Gorinchem
28 november 2022
Aanstaande woensdag mag Grassa zichzelf presenteren op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem.
Grassa krijgt aandacht in vakbladen
25 november 2022
In de vakbladen Vee & Gewas, Stal & Akker en Melkvee werd Grassa vorige week genoemd als oplossing voor het stikstofprobleem.
Pilotsite voor Bio4Africa gerealiseerd (video)
23 november 2022
Grassa & Kabarole hebben samen de eerste pilotsite in Afrika gerealiseerd.
Boerderij.nl publiceert artikel over Grassa
21 november 2022
Vorige week heeft de website Boerderij.nl gepubliceerd over de onderzoeken door Biorefinery Glas en de Dairy Campus naar ontsloten gras.
FeedValid tekent overeenkomst voor exclusief partnerschap met Grassa
17 november 2022
Op 4 november heeft Grassa een contract getekend voor een exclusief partnerschap met FeedValid, producent en leverancier van diervoederingrediënten.
Samenwerking voor Grassa in mengvoer
10 oktober 2022
De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) en mengvoerbedrijf Fransen-Gerrits hebben een video gemaakt over de waarde van Grassa voor mengvoer.
Rapport Remkes moedigt aan tot innovatie
06 oktober 2022
Gisteren heeft bemiddelaar Johan Remkes zijn rapport uitgebracht over de stikstofproblematiek. Remkes: "Innovatie is in de komende tijd een belangrijke oplossingsrichting.”
Grassa op Animal AgTech Innovation Summit
05 oktober 2022
Volgende week vindt dé wereldwijde bijeenkomst voor veeteelthouders plaats in Amsterdam: de Animal Agtech Innovation Summit. Grassa is geselecteerd om te pitchen als één van de meest innovatie oplossingen voor de agtech.
Marianne Zwagerman op bezoek bij Grassa
27 september 2022
Kort geleden bezocht schrijfster en innovatiestrateeg Marianne Zwagerman onze proefopstelling in Afferden. Ze sprak hier met Rieks Smook en Johan Sanders.
Praktijkproef voor melkveehouders in Q4
02 augustus 2022
In het najaar van 2022 start Grassa een praktijkproef in samenwerking met een groep van voornamelijk melkveehouders.
De Correspondent schrijft over stikstofkringloop
26 juli 2022
Grassa verbetert de stikstofkringloop door effectiever om te gaan met Nederlands grootste gewas…. Gras.
Voordelen Grassa in PluimveeActueel
19 juli 2022
In PluimveeActueel vertelt Bob Lambrechts meer over de voordelen van graseiwit van Grassa voor pluimveehouders.
Grassa in vakblad Melkveebedrijf
12 juli 2022
Onlangs verscheen een artikel in het vakblad Melkveebedrijf waarin Sanders negen oplossingen benoemt die zonder krimp stikstofuitstoot verminderen.
Bijdrage Grassa in Toekomst van de Economie / FD
10 juli 2022
Deze week verscheen het blad Toekomst van de Economie samen met Het Financieele Dagblad met daarin een mooi artikel over Grassa.
Oegandese boeren aan de slag met Grassa
01 juli 2022
Als Grassa zijn we trots te mogen delen dat we de technologie hebben geleverd voor de onlangs gestarte pilot van BIO4Africa in Oeganda.
Grassa aanwezig op Grasdag 2022
09 juni 2022
Op donderdag 16 juni is het Grasdag 2022. We waren te gast bij familie Berghorst in Dronten waar van alles te zien was over gras, graswinning en goed ruwvoer.
Bezoek ons op VIV Europe 2022
17 mei 2022
Van 31 mei tot en met 2 juni staat Grassa op Vakbeurs Innovatieve Veehouderij (VIV) 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Zien we je daar?
Interview Rieks Smook voor Change.inc
13 mei 2022
Change.inc is een digitaal platform dat zich inzet voor het versnellen van de duurzame transitie. Zij interviewden Rieks Smook.
Artikel Grassa in Nieuwe Oogst
22 april 2022
In een artikel van platform Nieuwe Oogst roept Grassa boeren op om mee te doen met het circulariteitsconcept van Grassa.
Grassa in bijlage AD over Eiwitstrategie 2.0
01 maart 2022
In de laatste bijlage van het Algemeen Dagblad verscheen een artikel over Grassa waarin Rieks Smook vertelt over de Eiwitstrategie 2.0.
Grassa in de Volkskrant: 'Eet gras, red de wereld'
08 november 2021
Dit weekend stond Grassa met een uitgebreid artikel in de Volkskrant, waarin we onze visie en aanpak nader toelichten.